mandag den 25. februar 2013

Annes BBQ-Kylling!

Du skal bruge:
400 g kyllingebrystfilet
Ketchup
Sur/sød chili-sauce
Rapsolie
Salt
Peber
Sukker

How to - marinade:
2,5 dl ketchup
0,5 dl sur/sød chili-sauce
En spsk rapsolie
En knivspids salt
En knivspids peber
Ca. 1 dl sukker

Rør det hele sammen med en ske, sådan at ingredienserne ikke skiller fra hinanden.

Skær derefter kyllingefiletten ud i mindre stykker eller strimler, og put dem ned i BBQ-marinaden, sådan så alle kyllingestykkerne er dækket af marinade. Lad det stå og trække i en time.

Til stegning skal du bruge en pande med høj kant. Tænd for varmen, ved høj temperatur. Hæld derefter kyllingen (sammen med al marinaden) ud på den varme pande. Vend det ofte. Kyllingen skal steges i ca. 20-25 minutter, eller indtil at marinaden ikke er flydende mere, men er mere som en slags karamel, som hænger ved kødet. Det kan godt tage lang tid før marinade opfører sig som den skal, men giv det tid, den skal nok karamelliseres. Kyllingen bliver super lækker og mør, fordi at den i lang tid, "koger" i marinaden og først til sidst bliver "stegt". Lad gerne kyllingestykkerne få en lækker stegeflade.

Så er kyllingen klar til servering, gerne med en bagt kartoffel og en grøn salat, eller coleslaw.

Velbekom'! 

2 kommentarer:

  1. Lyder lækkert, må prøves snart :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det smager super lækkert. Det er ikke den sundeste ret, men whatever. :)

      Slet